пʼятницю, 28 лютого 2014 р.

Т.Г.Шевченко - 200р.



«Шлях Кобзаря – це шлях народу»

Коли б не він, то й люди нас не знали,  

Коли б не він, про нас не  чув би й світ…

            
                 По при складну  політичну обстановку в Україні, не забувають про Великого Сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка - на Новоград-Волинщині. Адже, плине час, як стрімкі води сивого Дніпра. Минають роки… десятиліття… століття…, але ніколи не минеться народ і його невгасима любов до всього найкращого, що квітчає рід людський і землю рідну. Великий загальноміський захід – усний журнал «Шлях Кобзаря – це шлях народу» - пройшов у малій залі Палацу культури ім. Лесі Українки, присвячений 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

          Громада міста отримала позитивну енергетику від слів, поезії, пісень, що лилися з вуст учасників свята. Йшлося  про життя, творчість, незламну віру та надію на краще життя нашого Генія з дитячих років до самої смерті.
           Найменші Шевченкові нащадки  розігрували сценки із його дитячих років, старші – декламували, співали. Присутні отримали цікаву інформацію про пам’ятники Т.Г.Шевченку, також було зауважено, що за даними останніх досліджень, його пам’ятник  у нашому місті входить в десятку найцікавіших пам’ятників Шевченка на Україні, а також, що 9 березня в с. Гульськ (неподалік м. Новограда-Волинського) буде відкрито пам’ятний знак на згадку про перебування Великого Кобзаря в цьому селі  .
     Свято закінчилося під чудові слова пісні «Українці великі й малі у піснях Кобзаря прославляють» з побажаннями миру, спокою та любові між усіма людьми, що проживають у нашій країні.
  Українці, брати усіх поколінь!
  Долітає до зір – ми народ, а не маса.
  І немає на світі кількох  Україн,
  Де засіяне слово і думи Тараса.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки