середу, 13 травня 2015 р.

День Перемоги



СЛАВИМО ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ І
БУДЕМО МИР БЕРЕГТИ.
                Травневий день.
Подій багато: День Перемоги відзначають всі.
Іде солдат, волосся сиве,
Медалі, знаки, ордени...
        Війна... Вимов це слово - побачиш, як у наших, вкритих сивиною бабусь і дідусів, зразу зникне усмішка з обличчя, на чоло ляжуть глибокі зморшки і в очах з'явиться невимовний сум. У цьому слові - біль і розпач матерів, стогін поранених, плач сиріт. 70 років відділяє нас від останніх залпів Великої Вітчизняної війни, і, здається, все забулось, рани повинні загоїтися.
         Але це не так!... Тому що сьогодні серця ветеранів болять за державу, за несправедливість, за смерті їх молодих правнуків…
        В передсвяткові травневі дні в центральній дитячій бібліотеці відбулася зустріч з учасником Великої Вітчизняної війни – полковником у відставці РЕБЕЛЕМ АРОНОМ ВОЛЬФОВИЧЕМ, нашим земляком,  що пройшов у пекельному вогні 4 довгих років війни піхотинцем, артилеристом на Північно-Західному Сталінградському, 1-му, 2-му, 4-му Українському фронтах та зустрів Перемогу у Празі.

        Діти і дорослі уважно, відкритими серцями слухали слова людини, що була свідком та учасником тих буремних днів.
       Хоч зараз на теренах нашої України точиться війна, ми не забуваємо про події, які відбувалися 70 років тому. Ми не знаємо про події Великої Вітчизняної Війни з власного досвіду, але можемо здогадуватись про втрати. Нам не з чуток відомо, що таке війна, адже на Сході нашої рідної Батьківщини відбуваються воєнні дії.                                                                                                                
       Юні патріоти нашої Батьківщини привітали ветерана, подякували за героїзм, побажали міцного здоров’я та довголіття і головне - мирного  неба над головою.                                                                                                                                                  
         Арону Вольфовичу та всім гостям прийшовся до душі невеличкий концерт, який  влаштували своїми силами читачі ЦДБ.                                                                                                                                        Зустріч пройшла зі сльозами на очах не тільки у дорослих, а й у дітей. Тому віримо, що мужності, стійкості, патріотизму у нашого підростаючого покоління досить, щоб захистити свою Батьківщину.
        Читачі центральної дитячої бібліотеки долучилися до Всеукраїнської акції «Лист ветерану» і 9 травня, під час святкової ходи, діти вручили свої листи подяки та квіти бойовим побратимам.
Нехай вогонь життя палає довго і бурхливо,
Освітлюючи цей прекрасний світ.
Від серця щирого бажаємо щасливо
Ще багато прожити славних літ.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки