вівторок, 10 листопада 2015 р.

Мова



В Центральній дитячій бібліотеці –
День бібліографії
«Творилася віки українська мова»
  «Відберіть мову — і народ 
уже більше не створить її, нову батьківщину навіть можна створити,     
а мову — ніколи; вимерла мова в
устах народу — вимер і народ».                                                                                           К.Ушинський

          У 1997 році Президентом України видано указ про День української писемності та мови, в якому зазначено: «УСТАНОВИТИ  В  УКРАЇНІ  ДЕНЬ  УКРАЇНСЬКОЇ  ПИСЕМНОСТІ  ТА МОВИ,  ЯКИЙ  ВІДЗНАЧАТИ  ЩОРІЧНО  9  ЛИСТОПАДА  В  ДЕНЬ ВЩАНУВАННЯ  ПАМЯ'ТІ  ПРЕПОДОЮНОГО  НЕСТОРА-ЛІТОПИСЦЯ».        
            5-6  листопада у центральній дитячій бібліотеці  проводився День бібліографії «Творилася віки українська мова». Учні ЗОШ №4 – 4-г кл. (класовод – Машевська Олена Валеріївна) та ЗОШ №5- 3-б кл.(класовод - Ковилова Світлана Олександрівна) отримали чимало цікавого та корисного. Малі громадяни української держави дізналися, зокрема,  про те, що мові нашій 7 тисяч років, і що у світі нею розмовляє близько 50 млн. людей, і входить вона до трійки найкрасивіших мов світу. З дітьми була проведена бесіда «Велика, щедра і прекрасна мова», відвідувачі із задоволенням стали учасниками літературно-музичного свята «Без слова народу нема, без слова немає держави!». Багато знань отримали вони і від перегляду відео презентації «Нестор Літописець».
             Всі бажаючі користувачі старшого відділу були ознайомлені з книжковою виставкою «Мови чисте джерело»,  на годині цікавих повідомлень «Рідна мова чиста, як роса» дізналися багато цікавої та корисної інформації про українську мову та писемність, а також для них були проведені консультації  біля каталогів та картотек по пошуку потрібної інформації відповідної тематики.

         
Мова, неначе душа народу,

Мова, немов би його життя.
Вона – берегиня роду,
З нею ми йдемо в майбуття.
         У лабіринті милозвучних слів
Блукаю я, не знаючи спочинку.
Вона немов би солов’їний спів,
Яким говорить ненька Україна

                                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки