середу, 12 жовтня 2016 р.

свято козацьких традицій

                               Свято козацьких традицій
Картинки по запросу українські козаки малюнки«Козацька слава в серцях у нас»
 в центральній дитячій бібліотеці
       Напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Дня захисника України в стінах центральної дитячої бібліотеки відбулося свято козацьких традицій «Козацька слава в серцях у нас».
       Учні 4-в кл. ЗОШ №2 (класовод – Савчин І.В.) та діти недільної школи при храмі Царських мучеників та страстотерпців  змогли поспілкуватися та отримати цікаву інформацію про маловідомі факти з історії козацтва та козаків із вуст гостей - настоятеля  храму Святих Царських мучеників і страстотерпців протоієрея Петра, начальника штабу одного з козацьких підрозділів м. Новограда-Волинського - Цапліна Г.Б. та майора
Короля О.Й.
         Дивлячись на духовне життя запорожців, глибоку віру мимоволі постають питання: Хто навчив їх цьому? Хто давав їм зерна віри? Хто виховував у них моральний дух? Відповідь проста - духовенство. Саме цим людям належить роль наставників та хранителів віри запорізьких козаків. Тому перше слово було надано саме священику, який розповів про свято, про те, як козацтво шанувало та вважало своєю покровителькою і заступницею Покрову Пресвятої Богородиці. З великою увагою присутні слухали розповідь о. Петра про прославленого у лику святих останнього кошового отамана Петра Калнишевського, про його віру, життя та подвиги.
     Представники реєстрового козацтва ознайомили з регаліями, яким більше 400 років: бунчук, ножі, пернач, натільний хрестик, перстень, що були знайдені в нашій місцевості зовсім недавно, а також  документами, грамотами та фотографіями.
      Присутні на святі нащадки славного козацтва задавали багато запитань поважним гостям, показували свої знання з історії та демонстрували ерудицію, фізичну міць, спритність, мужність та силу у запропонованих конкурсах та іграх.
      Веселим та корисним було спілкування старшого та молодшого поколінь наших козаків. Ми впевнені, що майбутнє – за сміливими, чесними, ввічливими, мужніми козаками. Це підтверджує сьогодення, адже, на Сході нашої Батьківщини нащадки козаків захищають єдність і цілісність України.
       Велика подяка діткам недільної школи, хворим на ДЦП за участь у благодійній акції «Подарунок воїну», що проходить у міській централізованій бібліотечній системі - за щирі, повні любові листи, за малюнки та теплі речі, які ми обов’язково передамо нашим захисникам. Молитва та доброта наших дітей багато чого вартує.
Сміливі будьте, козачата!
Даруйте Україні вірність.
У старших вчіться захищати
Домівку рідну, людську гідність!
Думи козацькі, діти, читайте,
Пісню козацьку не забувайте,
Мужність плекайте в собі залюбки,
І пам’ятайте, що ви – козаки!
Завжди цінуйте братерство і згоду,

Бо ви – нащадки козацького роду!











Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки