пʼятницю, 23 лютого 2018 р.

Голосні читання
«І мій пелюсточок у Лесин віночок»
Наша земля подарувала світові багато видатних людей – яскравих зірок. Тому й небо над Новоградом-Волинським також зоряне. А найяскравіше сяє зірка Лесі Українки. І світло це тепле, життєдайне, до нього тягнуться люди.
         Знайомство з видатною землячкою вихованців ДНЗ №1 групи «Вишенька» розпочалося 21 лютого з літературно-меморіального музею Лесі Українки, де вони побачили першу Лесину іграшку, одяг, знамените фортепіано, посуд, книги та фотографії, які висвітлюють життя поетеси.
Ще один крок до Лесиної зірки діти зробили, завітавши 22 лютого до центральної дитячої бібліотеки, де відбулися голосні читання «І мій пелюсточок у Лесин віночок», присвячені до дня народження Лесі Українки. Діти ознайомилися з дитячими роками та творчістю неперевершеної письменниці, яка народилась саме у лютому. Вихованцям було цікаво почути про те, наскільки сильною та мужньою була ця тендітна жінка, адже усе життя вона боролась із важкою недугою, не зраджуючи при цьому улюбленим заняттям – музиці та літературній праці; натхненно і проникливо читали її вірші, вплітаючи у Лесин віночок свої квіточки; співали пісню; з цікавістю переглядали відео презентації, мультфільм «Біда навчить»  за казкою Лесі Українки.
Творчість Лесі Українки багата і різноманітна. Її поезія свідчить про велику любов до рідної землі, вболівання за долю свого народу. То ж будемо і ми вчитися терпінню, вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі.
Наталія Оленська,
бібліотекар І категорії ЦДБ

ім. Олени Пчілки















Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки