середу, 2 травня 2018 р.

Ековітальня «Паросток»


Атомна весна України
Чорнобиль. Чорний біль нашої землі, страх за майбутнє життя, катастрофа, яка ніколи не зітреться з людської історії, не згасне у віках. Аварія на ЧАЕС – найглобальніша техногенна катастрофа за всю історію людства. За міжнародною шкалою ядерних подій їй присвоєно сьомий рівень (надважка аварія).
У цей день, у День пам’яті, День скорботи – 26 квітня,  в центральній дитячій бібліотеці ім. Олени Пчілки відбувся кінолекторій «Атомна весна України», присвячений 32-й річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції, на який завітали учні 6-Г класу, ЗОШ №4.
Про цю трагедію знято багато документальних та художніх фільмів, які знайомлять глядача з основними подіями та головними героями. Тому увазі дітей було запропоновано фрагменти відомих та невідомих стрічок, які розкривають причини та наслідки аварії на ЧАЕС. Також присутні переглянули відео-презентацію «ЧАЕС. Хроніка тижня» та віртуально здійснили екскурсію в «Зону відчуження». Учні з усією серйозністю слухали про героїв, які, ризикуючи своїм життям, врятували мільйони інших життів. І хоча пройшли десятиліття, проте біль не вщухає, тривога і страх не покидає людей.
Схиляємося голови в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії, ім’я яких назавжди записано до літопису людської мужності, в історію українського народу. Ми пам’ятали, пам’ятаємо і будемо пам’ятати!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки