четвер, 23 травня 2019 р.


Зустріч-гостина
«Світ батьківсвіт дітей»
Квітучий весняний місяць – травень – щедрий на свята: сумні та веселі, радісні релігійні, пам’ятні та патріотичні. І ось, об’єднавши їх: День Перемоги у Другій світовій війні, День Матері, День жінок-мироносець, Всесвітній День сім'ї, День Героїв України, в одне велике гарне свято, в ЦДБ відбулася зустріч-гостина «Світ батьків – світ дітей».


      Найперше було згадано про жінок-мироносець, які більше ніж 2000 років тому стали втіленням сміливості, любові, рішучості. Про православне свято розповів протоієрей о. Петро Зінчук.

       Всім присутнім було цікаво дізнатися «Як на звіт з’явилась мама?», традицію  вияву любові до рідної неньки, яка сьогодні незаслужено забута: на світанку зібрати росяні пелюстки яблуневого цвіту і ними обсипати матір. А ті, кому не було вже до кого поспішати, ставили на знак пам'яті свічку перед образом Богородиці, несли на могили матерів склянки з водою і зерном і дві гілочки – вишневу та яблуневу і схилялися над ними з лівого боку – від серця.



      Чудові поетичні та музичні вітання підготували діти для жінок, матерів, які народжують, плекають своїх діточок. Було згадано і про подвиг неньок, які відправляли своїх дітей на боротьбу з фашистськими загарбниками під час Другої світової війни і матерів, сини яких захищають східні кордони України.          
   З дитячих вуст звучала поезія Т. Шевченка, В.Симоненка, Б. Олійника. Діти співали чудові пісні про родину, в якій щасливо живуть батько, мати і діти.

      На свято були запрошені багатодітні мами, серед яких мама 5-х дітей Максимичева Вікторія Олександрівна, які відповідали на дитячі питання.

      Також на святі з любов’ю розповідали про всіх своїх дітей, яким допомагали ставати на правильний життєвий шлях «мама»-вихователька дитячого садочку Січінська Галина Григорівна, «мама»-вчитель ЗОШ №5 Загоруйко Юлія Василівна, «мама»-директор Новоград-Волинського мед. коледжу Солодовник Олена Володимирівна.

       Впродовж свята звучали чудові дитячі пісні у виконанні дітей вокального відділення школи мистецтв (вчитель Максимець І.Ю.)
     Щиро дякуємо мамам, гостям та всім учасникам свята!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки