суботу, 12 лютого 2022 р.

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

12 лютого у #Дитяча_бібліотека_ім_Олени_Пчілки відбулася зустріч-знайомство з воїнами-афганцями, героями книги «Долі, обпалені «Афганом»: АНАТОЛІЄМ КАЛУШЕМ, МИКОЛОЮ САРГАНОМ, ОЛЕКСАНДРОМ ШЕВЧУКОМ та ВІТАЛІЄМ КОЧЕРГІНИМ.
Воєнні події, які відбувалися у далекі 1979-1989 рр. у далекому краї, стали історією, а ті, хто там був – ветеранами, учасниками бойових дій. Слухаючи спогади та вдивляючись у глибокі очі вчорашніх солдатів, розумієш: їхні серця зранені, у снах вони й досі йдуть в атаку; спогади – подеколи сумні, а то й веселі. Бажання жити і бути корисними для родини та суспільства, лунали в їхніх віршах і піснях.
15 лютого – це той день, який вважають «своїм», окрім воїнів-афганців, і українці, що несли свою службу в Лівані, Угорщині, Єгипті, Іраку, Анголі, С’єрра-Ліоне, Чехословаччині, Ефіопії, Югославії та інших державах. Якщо серед ваших рідних або знайомих є такі люди – обов'язково віддайте їм шану і скажіть лагідні та щирі слова, підтримайте їх, допоможіть при потребі. Вони з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

Ми є герої, але свого часу,
Заручники локальної війни.
Тоді у бій ішли із парти класу
Епохи недорощені сини.
Ми – теж герої, але того світу
Заручники локальної війни.
Вітчизно мила, це ж твої ми діти,
Вкраїно мила, ми – твої сини!









Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки