пʼятницю, 3 червня 2022 р.


Важливо❗️ Мінна безпека❗️ #Дитяча_бібліотека_ім_Олени_Пчілки підготувала кілька основних правил, комікс та мультфільм про мінну безпеку☝️
🔵 Не брати в руки знайдені предмети 🔵
Це може бути іграшка, мобільний телефон, ручка – начиненими вибухівкою можуть виявитись різноманітні предмети. Протипіхотні міни-«метелики» також можуть зацікавити малечу – незвичної форми корпус виготовлений з пластику і може бути різних кольорів. Потрібно пояснити дитині, що небезпечною може бути будь-яка знахідка. Як би не було цікаво, її не можна підбирати, адже шкода для здоров’я і навіть життя дуже серйозна.
🔵 Оминати снаряди, які не розірвались 🔵
Під час обстрілу деякі снаряди можуть не спрацювати одразу. Але вони готові вибухнути будь-якої миті. Те, що здається частиною, уламком — також може містити заряд і бути небезпечним. Не можна підбирати такі «трофеї».
Зображення: UNICEF
🔵 Не експериментувати з боєприпасами 🔵
Зазвичай, коли дорослі знаходять серійні міни, снаряди, гранати, то негайно викликають фахівців, які огороджують район і знешкоджують небезпечні знахідки. Натомість дітей природна цікавість спонукає до небезпечних експериментів. Вони можуть підкладати боєприпаси в багаття, випробовувати їх на міцність ударами, намагатися розібрати. Важливо пояснити наслідки таких дій.
🔵 У разі знаходження вибухонебезпечного пристрою заборонено:
☝️ наближатися до предмета;
☝️ пересувати його або брати до рук;
☝️ розряджати, кидати, вдаряти по ньому;
☝️ розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет;
☝️ приносити предмет додому.
🔵 Остерігатись бездоглядних речей 🔵
Вибухівку можуть помістити у звичайні портфелі, сумки, банки, пакунки і потім залишити в багатолюдних місцях. У такому разі важко відрізнити сумку з вибухівкою від такої ж сумки, залишеної забудькуватим пасажиром у громадському транспорті. Тому бездоглядні предмети в транспорті, дворі, магазині вимагають особливої уваги. Дітям до них не слід наближатись, потрібно повідомити дорослих, які передадуть інформацію поліції.
⭐️ ЮНІСЕФ спільно з МОН та ДСНС України створив окремий сайт для дітей «Суперкоманда проти мін» - https://inforce.team/ua/. На цьому сайті діти мають змогу в ігровій формі дізнатися, які є міни, де вони можуть бути, як поводитися безпечно, виявивши підозрілий предмет.
⭐️ У формі мультсеріалу історію про Суперкоманду можна переглянути на YouTube - https://www.youtube.com/playlist....




 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Отправить комментарий

Вы хотите оставить комментарий, но не знаете, КАК? Очень просто!
- Нажмите на стрелку рядом с окошком Подпись комментария.
- Выберите Имя/URL. (Никто не любит анонимов!)
- Наберите своё имя, строчку URL можете оставить пустой.
- Нажмите Продолжить
- В окошке комментария напишите то,что хотели и нажмите "Отправить комментарий"! Спасибо!

  29 вересня о 14.00 запрошуємо звягелян та гостей міста на урочистості з нагоди 70-річчя #Дитячий_бібліопростір_ім_Олени_Пчілки